Voedselbank Kampen

"Samen Sterk"

NIEUWS

JUNI 2024

Vanaf 3 juni heeft de Voedselbank een nieuw telefoonnummer: 

038-2227055. Wanneer u belt volgt er een keuzemenu: 1 voor INTAKE, 2 voor COöRDINATIE en 3 voor ACQUISITIE

DECEMBER 2023

1e jaars scholieren van Ichthus Campus trotseerden de regen om diverse levensmiddelen af te geven bij de Voedselbank. Van docenten Karin Mulder en Bettine Lodewijk kregen ze in de winkel uitleg over de werkwijze van de Voedselbank. Ook diverse docenten kwamen langs met enkele auto's vol ingezamelde levensmiddelen.

 


Tijdens een grote voedselinzamelingsactie op 8 en 9 december bij 4 supermarkten in Kampen en IJsselmuiden (BONI, PLUS, 2x JUMBO) werden bijna 13.000 artikelen ingezameld. Iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat (vrijwilligers, filiaalhouders en klanten) worden heel hartelijk bedankt.

Ook dank voor de opbrengst in de collectebussen (ruim € 1500,-)

Belangrijk nieuw voor cliënten:


De VOEDSELBANK KAMPEN e.o.  is gesloten van 23 december t/m 2 januari (dus de week tusen Kerst en Nieuwjaar)
U krijgt de volgende week (dus de week vòòr Kerst) extra Voedselbank-punten. Zodat U daarmee de week tussen Kerst en Nieuwjaar kunt overbruggen.


Tip: neem volgende week extra tassen mee!
vrijwilligers Voedselbank Kampen

December-inzamelingsactie:

Oktober 2023

De Voedselbank Kampen is in week 40 dicht i.v.m. de verhuizing naar een ander pand.

Op zaterdag 14 oktober opent de Voedselbank haar deuren op het nieuwe adres: Kleiland 10, 8271 RV IJsselmuiden. Iedereen die het nieuwe pand wil bekijken is van harte welkom van 11.00 - 15.00 uur


April 2023


Februari 2023


December 2022

De voedselinzamelingsactie op 9 en 10 december heeft een fantastisch resultaat opgeleverd; maar liefst 16.580 artikelen werden gedoneerd. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen wordt hartelijk bedankt!


November 2022
Oktober 2022

De RABO-clubactie heeft een bedrag opgeleverd van € 2050,44  

Iedereen die gestemd heeft op de Voedselbank wordt hartelijk bedankt.

September 2022

De actie bij de 3 vestigingen van Albert Heijn in Kampen op 2 en 3 september is een succes geworden. Er werden maar liefst 8000 producten geschonken aan onze Voedselbank.

Iedereen die hieraan heeft bijgedragen wordt heel hartelijk bedankt.


Juni 2022

Op 24 en 25 juni werd er een inzamelingsactie gehouden bij de beide JUMBO-vestigingen in Kampen. We zijn heel erg blij met het resultaat: ruim 5500 artikelen werden geschonken.

Naast alle vrijwilligers die actief zijn geweest bedanken wij natuurlijk ook de klanten, die zo gul hebben gegeven!


April 2022


Van het Ichtus College uit Kampen ontving de Voedselbank een bedrag van maar liefst € 1659,- (zie foto). Heel erg bedankt voor deze gift!

December 2021

Via Michiel van Dijk van Project Grip ontvingen wij een gift van           € 1400,- Dit bedrag werd geschonken "met hulp van tientallen online vrienden", zoals Michiel het heeft omschreven op de uitgereikte check. 

Jullie worden heel erg bedankt!

Van de medewerkers van Zuidberg uit Ens ontving de Voedselbank een bedrag van € 1250,- Wij bedanken hen van harte voor deze gulle gift!


Supermarkt-actie

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde decemberactie in diverse supermarkten in Kampen en IJsselmuiden. Vrijwilligers voor de Voedselbank waren actief bij JUMBO Penningkruid, JUMBO Hanzeplein en Lidl Hanzeplein; verder werd er via "de Hoeksteen" voedsel ingezameld waarbij ook BONI en PLUS supermarkten (IJsselmuiden) waren betrokken. Het totaal van de inspanningen heeft geresulteerd in een opbrengst van ruim 9250 artikelen. Wij bedanken alle klanten van deze supermarkten voor hun gulle gaven. De opbrengst was super!

Dankzij een gulle gift van het Groot Burger Weeshuis en de HEMA mochten we HEMA-bonnen schenken aan onze cliënten. Een welkome gift in deze dure decembermaand. De bonnen werden ter beschikking gesteld om iets extra's te kunnen doen voor de kinderen van cliënten van de Voedselbank.

Van Conburtions ontving de Voedselbank een prachtige gift in de vorm van doosjes LEGO. Hiermee werden veel kinderen blij gemaakt.

Ook zijn er rond het Sinterklaasfeest bonnen uitgedeeld van Intertoys. Deze bonnen werden geschonken door de familie E. uit IJssel-muiden. Hoewel niet iedereen met naam en toenaam genoemd wil worden, merken we dat er heel veel betrokkenheid is vanuit de samenleving voor de gezinnen die het "minder hebben".

November 2021

De Voedselbank ontving 75 toegangskaarten voor het Sinterklaasfeest (thema: "De sleutel van het paleis") op 28 november. Deze kaarten zijn bestemd voor de (jonge kinderen van onze cliënten). Wij bedanken Sinterklaas Kampen van harte!


RABO Club Support

Deze actie heeft een mooi bedrag opgeleverd voor de Voedselbank; we ontvingen € 1394,57

Waarvoor heel hartelijk dank!


April 2021

Wij bedanken deltaWonen voor hun gift!


December2020

 

Wij bedanken deze fruitkwekerij voor de appels die we elke 14 dagen krijgen!


November 2020


Van 9 t/m 22 november organiseert Albert Heijn samen met de Voedselbank.nl een grote voedselinzamelingsactie. Ook de Voedselbank Kampen e.o. heeft inzamelingspunten neergezet bij AH-Lovinkstraat en AH-Stationskwartier. Vanwege de coronamaatregelen lopen er in de winkels zelf (bijna) geen vrijwilligers van de Voedselbank rond. Wanneer u artikelen wilt doneren dan kunnen deze in de kratten (achter de kassa's) worden geplaatst. Meerdere keren per dag worden de volle kratten afgevoerd naar het gebouw van de Voedselbank. Op 21 en 22 november zullen er overigens wel enkele vrijwilligers aanwezig zijn.


Begin november werd er een uitgebreide controle uitgevoerd in het gebouw van de Voedselbank. Deze controle werd uitgevoerd door de NVWA en bureau SENSZ. Het betrof controles op het gebied van voedselveiligheid, opslag, hygiëne, procedures enz.

Het was fantastisch te horen dat we op alle gebieden uitmuntend scoorden. We hebben zelfs een 100% score behaald; Een dikke 10 !! 


Mooie actie van de RABObank!


Juli 2020

De Voedselbank bedankt tuincentrum Palland uit Kampen voor het opnieuw vullen van de plantenbak.


Omdat hun geplande project in de Oekraïne niet door ging heeft jeugd van "de Hoeksteen" samen met vrijwilligers van stichting Present het hele plein van de Voedselbank schoongemaakt.

Bedankt voor jullie inzet mensen!!


Mei 2020

Bloemen voor de Voedselbank met dank aan Alja hoveniers IJsselmuiden


April 2020

Onderstaande mail ontving de Voedselbank .....


Beste mensen van de Voedselbank,

Onlangs verschenen er in de media berichten dat er bij de voedselbanken een structureel tekort aan voedingsproducten is ontstaan ten gevolge van het Corona virus. Naar aanleiding van uw oproep in een videofilmpje om voedingsproducten te brengen bij de Voedselbank in IJsselmuiden is er spontaan actie ondernomen door alle leden van Inner Wheel Kampen. Een service club, wereldwijd verbonden en sociaal bewogen, met elkaar, voor elkaar en voor anderen. Jaarlijks zijn we met vele activiteiten bezig voor het goede doel, zo ook op lokaal niveau. 
Daarom hebben we, na goed overleg met u, besloten uw voedselbank financieel  te steunen met een bedrag van € 1.000,-.     
Met hartelijke groet, namens alle leden van Inner Wheel Kampen.

reactie Voedselbank: Wij zijn heel erg blij met alle vormen van ondersteuning vanuit de samenleving. Voor deze mooie gift bedanken we "Inner Wheel" van harte!

Ook in april:

Een spontane actie van enkele kinderen die in hun buurt langs de deuren zijn gegaan om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Kampen leverde een vracht aan artikelen op met een geschatte waarde van € 200,=

Kids, dat was een mooie actie!  Hartelijk bedankt!Wijkcentrum Reyersdam schenkt aan Voedselbank Kampen. 

Aangezien het nog onzeker is wanneer Wijkcentrum Reyersdam de deuren weer zal openen, heeft het wijkcentrum een inventarisatie gemaakt welke dranken aan de Voedselbank kan worden geschonken. Vandaag heeft Voedselbank Kampen een winkelwagen vol bij ons opgehaald.
 
Wij zijn blij dat wij in deze coronacrisis wat kunnen betekenen voor degenen die het al zo moeilijk hebben. Hopelijk zien wij elkaar weer spoedig in goede gezondheid!

Wij hebben ook besloten wanneer wij nog langer gesloten moeten blijven, wij wederom zaken aan u zullen schenken.


Wijkcentrum Reyersdam


Februari 2020

van Albert Heijn ontving de Voedselbank een bedrag van ruim € 200,-ingezameld via een statiegeld-actie.

Eenzelfde actie bij Boni (IJsselmuiden) leverde een gift op van € 370,-

Hartelijk dank daarvoor!

Januari 2020

Per 1 februari 2020 wijzigt de openingstijd op de woensdagmiddag. De Voedselbank sluit vanaf die datum om 16.30 uur

Van MBI Beton (Kampen) en Time Uitzendburo (Zwolle) ontving de Voedselbank in totaal 45 overgebleven kerstpakketten. Ook daarvoor bedankt!

Prachtige actie Almere College (artikel stond in "de Brug") 


Eind december 2019

Slagerij van Caempen schenkt 200 leverworsten; bedankt slager!!


Ook de volgende scholen hebben een inzamelingsactie gehouden ten behoeve van de Voedselbank:

Koningin Emmaschool 
Groen van Prinsterenschool 
het VIA 
Ichtus college 
Almere college 

Hoewel we geen foto's hebben van bovenstaande inzamelingsacties zijn we heel erg blij met de opbrengst. Iedereen die hierbij betrokken is geweest bedanken we voor hun inzet !

16 december 2019: Inzameling Het Stroomdal

Vandaag ontving Wim Fijn (coördinator Voedselbank Kampen) uit handen van mw. P. Bovendorp een grote hoeveelheid levensmiddelen en andere artikelen t.b.v. de Voedselbank. De inhoud van de goed gevulde dozen werd bijeengebracht door de leerlingen van deze school. Iedereen hartelijk bedankt!

Om privacy-redenen kunnen we helaas geen foto plaatsen van alle leerlingen die in het atrium aanwezig waren. 


9 december 2019: De voedselbank bedankt de inwoners van Kampen en IJsselmuiden.

Inzamelingsactie opnieuw groot succes!


Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december hield de Voedselbank Kampen weer haar jaarlijkse inzamelingsactie. Na een regenachtige vrijdag en een nagenoeg droge zaterdag konden de medewerkers in het magazijn om ca. 20.00 uur het resultaat bekend maken. Een ding is zeker: de bevolking van IJsselmuiden en Kampen heeft weer haar best gedaan om de Voedselbank te steunen. Met één supermarkt minder dit jaar is het resultaat nagenoeg gelijk aan vorig jaar. In totaal hebben we ca 17.500 artikelen ontvangen met een geschatte waarde van ca.           € 26.000. Daar kunnen we in het jaar 2020 weer lange tijd veel mensen mee helpen. Hartelijk bedankt daarvoor. Ook de medewerkers van de supermarkten die ons de gelegenheid gaven om de goederen in te zamelen bedanken wij. Gedurende deze twee dagen waren er 140 mensen één of meerdere dagdelen actief voor de Voedselbank: in de winkels, als chauffeur \ bijrijder, en als medewerker in het magazijn.

Onze hartelijke dank voor dit geweldige resultaat! 4 december 2019: Sinterklaasfeest

Opnieuw is gebleken dat de Kamper middenstand/bedrijven de Voedselbank een warm hart toedraagt.
Wij als Voedselbank zijn hier enorm blij en dankbaar voor!!
Door een hele gulle bijdrage van onderstaande bedrijven hebben alle kinderen een riante cadeaubon ontvangen in het wekelijkse pakket om een mooi Sinterklaasfeest te vieren.
Tijdens het “onverwachtse” bezoek van Sinterklaas met z’n 2 pieten hebben de kinderen ook nog een klein cadeautje, pepernoten, chocolademelk, mandarijnen en een chocoletter gekregen.
Ook kunnen we door de giften/donaties ook nog iets extra’s doen voor de komende Feestdagen.

Groot Burger Weeshuis en HEMA
AH Meeuwenplein
Bos Groothandel
De Campenaer/van Dijk groothandel
Fa. Goosen
Neleman Tweewielers
Puur Kampen vers&gemak
The Readshop
Auto RENZ
Bakker Schreyer
De Lange Witgoed
Floor Ever
Auto First Tadema
Kamper Slijter
Garage van Winsum
Luxery Floor
Autoservive Dick van de Belt
Optiek Schrijver
Regiobank/Sollie
Slagerij van Campen
Fix Bouw
Loko Zink
Fa. Boer en Zn.
N.N.(willen niet men naam en toenaam genoemd worden)


4 December 2019: Sinterklaasfeest voor de kinderen van klanten van de Voedselbank.

Sinterklaas bezocht dit jaar de voedselbank.
Op 4 december bij de uitdeel van de voedselbank, was er voor de  kinderen waarvan ouders bij de voedselbank klant zijn een verrassing. Sinterklaas met twee van zijn Pieten brachten een bezoek aan de  voedselbank. Niet om eten te halen maar om de kinderen te verrassen met een cadeautje pepernoten en chocolademelk. Dat zorgde voor een heleboel blije gezichtjes. Bijna alle  ouders maakten gebruik van de mogelijkheid om plaatje van de Sint zijn Pieten en hun kinderen te schieten. Het was een gezellige drukte op de voedselbank en de organisatie hoopt dat volgend jaar de Sint ook weer even tijd heeft om langs te komen.


Voedsel inzamelingsactie  op 6 en 7 december 2019

Evenals voorgaande jaren worden er op deze vrijdag en zaterdag (houdbare) producten ingezameld bij de diverse supermarkten in Kampen en IJsselmuiden. Alle ingezamelde artikelen komen ten goede aan de cliënten van de Voedselbank Kampen.

Om deze actie te kunnen laten slagen zijn er ruim 150 vrijwilligers nodig die flyers willen uitdelen bij de ingang en/of levensmiddelen in ontvangst willen nemen bij de uitgang (achter de kassa's).

Op dit moment (26 november) zijn nog niet alle plaatsen bezet. Er zijn met name nog vrijwilligers nodig op de middag (13.00 - 17.00 uur) en avond (17.00 - 20.00 uur) van vrijdag 6 december. Ook op de zaterdag kunnen we nog extra hulp gebruiken.

Wilt u een dagdeel helpen? dan kunt u zich opgeven via dit mail-adres: decemberactie@voedselbankkampen.nl


 

 

 

Oktober 2019

26 oktober: Open Huis Voedselbank


Wij willen u, als bezoeker van onze website, van harte uitnodigen voor het “Open Huis” van de Voedselbank Kampen, dat gehouden zal worden op zaterdag 26 oktober van 11:00 tot 15:00 uur.


U kunt dan met eigen ogen zien wat er zoal gebeurt rond de inzameling en verdeling van voedsel door de 70 vrijwilligers.

Bedrijven kunnen zich die dag laten informeren over reclame-uitingen (stickers) op onze voertuigen.


Komt u ook? 
De Koffie staat klaar


Maandag 14 oktober 2019 van 13.30 uur tot 16.30 is er een kleding actie voor de cliënten van de Voedselbank. Het gaat om nieuwe najaars- en winter kleding. 


September 2019

2 vrijwilligers van de Voedselbank hebben met succes de cursus/training "reanimatie" afgerond. Het betreft Gerrie Spijkerboer en Hennie de Vries.

Dames, van harte gefeliciteerd!


Augustus 2019

Het zijn 3e klas  leerlingen van de Pieter Zandt School die i.s.m. Stichting Present ons schoolplein onkruid vrij hebben gemaakt.  

Wij vonden dit een fantastisch initiatief. 
Dat ook de buurt dit erg kon waarderen bleek wel uit de vele positieve opmerkingen die we mochten ontvangen.

Harde werkers, namens de Voedselbank Kampen: hartelijk bedankt voor jullie inzet!


Mei en Juni 2019


Sponsoractie Albert Heijn: De Voedselbank Kampen is bij deze actie geëindigd op de 8e plaats en mocht een bedrag ontvangen van          € 494,61

Iedereen die zijn/haar stem heeft uitgebracht op de Voedselbank heel hartelijk bedankt!  Ook de initiatiefnemer (Albert Heijn Lovinkstraat en Stationskwartier) bedankt voor dit leuke idee.


April 2019 


Secretaris van de Voedselbank Kampen, de heer W.J. Vos (Kampen) is deze ochtend (26 april 2019) benoemd tot Lid in de orde van Oranje–Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn diverse werkzaamheden als vrijwilliger van diverse watersportverenigingen, zijn bemoeienis met het Reevediep, zijn inzet om de waterrecreatie te bevorderen, activiteiten (o.a. in gaarkeuken) in Israël, bestuurstaak binnen de Voedselbank Kampen. Een uitgebreide beschrijving vindt U hier.


Voedselbank start fondswervingcampagne


KONINGSDAG 2019

Ook dit jaar zijn er weer gratis waardebonnen beschikbaar gesteld voor de diverse attracties die de KOV  organiseert op Koningsdag.
Heel veel kinderen kunnen ook nu weer genieten van een fijn en gezellig feest 


2 jaar geleden heeft Hans Fikse bij Landbouwmechanisatie bedrijf R. van der Weerd Kampen een actie opgestart t.b.v. een goed doel. Samen met zijn collega Ria de Vries-Koers is gekozen voor de Voedselbank Kampen.

Hij kwam op het idee door zijn kinderen die op school met een sociaal project bezig waren en die Hans ook enthousiast maakte voor dit plan.
Besloten werd snoepgoed in te kopen en die in de kantine van zijn werkgever R. van der Weerd te verkopen. Dit plan is door het hele bedrijf omarmt en zelf bezoekers en leveranciers weten de “snoeppot” te vinden!
Hoewel  Landbouwmechanisatiebedrijf R. van der Weerd deze actie volledig ondersteunt, wil zij toch duidelijk maken dat alle credit gaan naar Hans Fikse, hij is de initiatiefnemer en zijn vrouw Conny Fikse die het snoepgoed inkoopt. Ze hopen wel dat dit plan navolging krijgt van andere ondernemers.
We zij nu twee jaar bezig zegt Hans Fikse en wil nu € 700 overhandigen aan de ST. Voedselbank Kampen.
Voedselbank Kampen, wil hem, zijn vrouw en collega’s hiervoor heel hartelijk danken. 
Dat de Voedselbank helaas nog steeds nodig is blijkt wel uit het feit dat zij wekelijks ongeveer 200 pakketten uitgeeft. Door dit soort acties kan het werk dan ook worden voorgezet.Door de vele stemmen die werden uitgebracht op de Voedselbank Kampen wonnen wij de RABObank Clubkas Campagne 2019. We zijn heel erg blij met deze overwinning en het bijbehorende bedrag van bijna € 3.500,= RABObank en alle stemmers worden hierbij heel hartelijk bedankt!


Maart 2019

De kinderen van de Goede Herder kerk en de Rank, hebben tijdens de dienst op BIDDAG,  2 tassen  met producten opgehaald voor de Voedselbank. Kids, heel erg bedankt! (foto niet beschikbaar)


Van de medewerkers van UNIVE Kampen ontving de Voedselbank een prachtige gift van € 500,=  Hartelijk dank daarvoor!


Februari 2019

Misschien heeft U gehoord van de clubkas actie van de RABO-BANK  

Als U een rekening heeft bij de RABO-BANK dan kunt U uw stem uitbrengen op de Voedselbank Kampen (MAX. 2 stemmen) per rekening.

Doet U ook mee?
Stemmen kan vanaf 1 maart 2019

 Ga naar: rabo.nl/ijsseldelta/clubkas   en STEM


Januari 2019


December 2018

In december zijn er diverse acties geweest voor de Voedselbank; alle betrokkenen worden hierbij hartelijk bedankt! :

Wärtsila/DHL 
Een spontane actie om goederen in te leveren voor de VB leverde een  opbrengst op van 10 kratten levensmiddelen en speelgoed.


De Dr. Schaepmanschool is bezig met het lesprogramma van de VB Nederland. We hebben de "bovenbouw"op bezoek gehad en alle groepen hadden ook heel veel levensmiddelen bij zich. Leerlingen waren zeer enthousiast Rond Pasen zal de "onderbouw" hier mee bezig gaan en een bezoekje aan de VB brengen. 


Kamper ondernemers:  
Supermarkt Coop,  Linc ICT, PGVZ zorg, Uitgekookt en de stichting Kamper Kracht Fonds trakteren mensen die bij de voedselbank komen op een gourmetschotel.  

Van Dijk Groothandel BV leverde enkele tientallen kratten met levensmiddelen aan de voedselbank.


7 en 8 december (TV-OOST actie voor Voedselbanken)

Op 7 december was er de aftrap van de RTV-Oost actie t.b.v. Voedselbanken in Overijssel. Dit jaar was de aftrap in Kampen bij de JUMBO aan het Hanzeplein.

T.b.v. de Voedselbank Kampen mochten 2 personen (zanger stef Ekkel en Voedselbank-voorzitter Harrie Ruigendijk)1 minuut gratis winkelen. Begeleid door (RTV-Oost presentatrice)Esther baanden beide heren zich met grote snelheid een weg door de supermarkt. Dit gebeurde onder toeziend oog van burgemeester Koelewijn die met zijn stopwatch de tijd bewaakte. Aan zijn zijde liepen ook mee: de filiaalhouder Chris Lenstra, cameramensen van RTV-Oost, persmensen en vrijwilligers van de Voedselbank Kampen.

Na 1 minuut winkelen hadden beide heren 3 karren met producten bemachtigd, samen met een totale waarde van € 1100,=

Onderstaand een korte foto-impressie:

Maar ook bij de andere 9 supermarkten in Kampen en IJsselmuiden gingen vrijwilligers voor de Voedselbank Kampen aan de slag:

AH - Stationsplein

PLUS - IJsselmuiden

LIDL- Kampen

JUMBO - Penningkruid

AH - Lovinkstraat

BONI - IJsselmuiden

LIDL - IJsselmuiden

AH - Meeuwenplein

COOP - KampenDankzij de ruimhartige wijze van inkopen door het winkelend publiek heeft de Voedselbank Kampen heel erg veel producten kunnen verzamelen voor haar cliënten. Met haar eigen bestelbussen, maar ook met privé-auto's werden de producten afgevoerd naar de opslag. Erg blij waren we met een extra bestelbus die, bij wijze van sponsoring,  ter beschikking werd gesteld door Dick van de Belt Autoservice uit IJsselmuiden. (met excuses van de webmaster voor de wat mindere kwaliteit van de foto)
5 december: Sinterklaasfeest

Het was weer een heel geslaagd Sinterklaasfeest voor de kinderen van cliënten van de Voedselbank Kampen. Dankzij ruimhartige sponsoring van (onderstaande) bedrijven en particulieren zijn weer heel veel kinderen gelukkig gemaakt met mooie kado's.

Iedereen heel erg bedankt!


Ook dit jaar heeft onze vaste Sinterklaas leverancier Go-Ahead Kampen, weer een donatie gedaan in de vorm van 

voetballen, chips, fruit en natuurlijk chocolade.
Opnieuw onze hartelijke dank !!

5 december 2018: gewijzigde sluitingstijd i.v.m. Sinterklaas

De Voedselbank sluit deze dag om 4 uur !!!!
Wilt u daar rekening mee houden bij het ophalen van uw pakket.
We wensen u (voor zover mogelijk) een fijne Sinterklaas avond
Namens alle vrijwilligers

November 2018

De kinderen van 4-12 jaar van de Eudokia Kerk Kampen-Noord ( GKV)
hebben op 7 november (tijdens Dankdag) een actie voor de Voedselbank gehouden. Ze hebben een hele boel chocolade repen ingezameld.
Heel erg bedankt voor jullie inzet !

September 2018

Mevr A. K. heeft voor ons 250 hartjes gehaakt; voor iedere cliënt en  vrijwilliger één exemplaar.
Allemaal verpakt en met liefde gedaan. Het werd zeer gewaardeerd door de mensen. Deze mevrouw heeft zelf reuma en toch zijn wij al de derde voedselbank waar ze dit voor doet.

Hartelijk dank voor uw gebaar !

 


Yoga studio kampen ( Jolina van Deventer )  heeft  ieder zondag vanaf 27 mei j.l. les gegeven op het "strandje van Kampen"

Door de prachtige zomer is er geen 1 les afgezegd. Het lesgeld  was op basis van donatie en vrijwillige bijdrage.

Het totaalbedrag dat is opgebracht is maar liefst € 600,-

Dit prachtige bedrag is middels een cheque overhandigd aan Wim Fijn, coördinator van stichting Voedselbank Kampen. 

Heel erg bedankt voor deze geweldige gift!

 


Door Woodvision BV, is een Fietsoverkapping gratis beschikbaar gesteld om de fietsen van de medewerkers te beschermen tegen de weersinvloeden.
Onze dank; we zijn er blij mee!


Augustus 2018

Omdat de Voedselbank, evenals andere bedrijven, aan de ARBO-wetgeving (en bijbehorende Risicoanalyse) moet voldoen was het noodzakelijk dat er in elke auto een brandblusser zou komen.
We zijn heel blij dat deze brandblussers ons kosteloos beschikbaar zijn gesteld door OTOGROS KAMPEN.


Onze dank hiervoor.


April 2018

Voedselbank winnaar Vrijwilligersprijs 2017Tijdens de Tohopesate-beurs werd de Vrijwilligersprijs uitgereikt aan een delegatie van medewerkers van de Voedselbank. Onderstaand een foto impressie:Februari \ maart 2018

Violen en broden voor Pasen

De viooltjes zijn gegeven door de Houtburcht voor de cliënten met Pasen. Door de Turkse gemeenschap werden Turkse broden,  speciaal voor ons,  gebakken om uit te delen.


Paasactie bij AH aan de Meeuwenweg

De inzameling bij AH aan de Meeuwenweg is voor de VBK heel succesvol geweest. We hebben ruim 2000 artikelen opgehaald. Hartelijk dank aan alle gulle gevers!
In samenwerking met de LIONS-club Kampen en heel veel Douwe Egbert bonnen spaarders heeft de Voedselbank Kampen 1010 pakken koffie !! ingezameld. Een fantastisch resultaat.
Bewaart u uw bonnen alvast voor de volgende actie??


eind december 2017

De Willem van Oranje school heeft tijdens de jaarlijkse kerstsviering een inzameling gehouden. Met als resultaat 6 overvolle kratten met boodschappen 

21 december

Gosse Noppert,  directeur/eigenaar van PGVZ  heeft in samenwerking met COÖP  Kampen,  eigenaar Tim Veldhuis een hele mooie donatie gedaan aan de voedselbank: Alle cliënten krijgen van deze ondernemers een heerlijke rollade voor de kerst !!


 
12 december

Zomaar een gift van iemand die ieder jaar (anoniem) een donatie schenkt aan de Voedselbank.

Super!


9 december (TV-OOST actie: eind van de dag)

Naast heel veel vrijwilligers van de Voedselbank waren er ook vrijwilligers van maatschappelijke organisaties, politieke partijen, sportclubs en studenten betrokken bij de inzamelingsactie op 8 en 9 december. Onderstaand een bescheiden foto-impressie van 2 geweldige dagen.8 en 9 december 2017

Ook dit jaar wordt er weer een grote inzamelingsactie georganiseerd door TV-Oost voor de Voedselbanken. Bij diverse supermarkten in Kampen en IJsselmuiden staan vrijwilligers die U bij binnenkomst zullen vragen om wat extra levensmiddelen in te willen kopen. Bij de uitgang kunt u deze (houdbare) producten afgeven aan de vrijwilligers.

In Kampen/IJsselmuiden zijn er 6 deelnemende supermarkten:

Kampen:

Albert Heijn – Meeuwenplein

Albert Heijn  - Lovinkstraat 

Jumbo - Hanzelaan 

Jumbo  - Penningkruid

COOP – Hendrik van Viandenstraat 


IJsselmuiden:

Boni – Goudplevier,


1 - 5 december 2017

Dankzij vele gulle gevers kon Sinterklaas ook dit jaar zijn werk weer doen door ook de kinderen van de Voedselbank te voorzien van mooie kado's.

Hoofdsponsors:En ook heel veel particuliere sponsoren:en meer hulpsinterklazen (namens KDV, BSO en PG Laanzicht 97 (interim)) kwamen langs om te doneren (vanwege de privacy onherkenbaar in beeld):

Eind november 2017

Met het Sinterklaasfeest in het vooruitzicht kwamen Milo en zijn zusje Lizzy Wyhe 2 grote zakken met cadeautjes brengen die ze hadden gemaakt bij hun opa en oma die in Kampen wonen. Een hele leuke aktie voor de kinderen van de voedselbank.

25 november 2017


Lionsclub zoekt DE-waardepunten voor Voedselbank Kampen

Wie nog gespaarde Douwe Egberts waardepunten heeft liggen kan er de Lionsclub Kampen een plezier meer doen. Die start eind november met een inzamelactie voor de Voedselbank Kampen en kan daarbij DE-waardepunten goed gebruiken.

Volgens de Lionsclub zijn het moeilijke tijden voor de voedselbank. Momenteel zijn er in de gemeente Kampen zo’n 180 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Onder deze gezinnen verspreidt de voedselbank wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar zijn gesteld. De laatste jaren zijn bedrijven steeds minder bereid de voedselbank producten te schenken.
Een product waar de voedselbank om zit te springen is koffie. Dit is een product met een lange houdbaarheid en wordt daarom nauwelijks aan voedselbanken gedoneerd. Lionsclub Kampen schiet de voedselbank Kampen daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De door het publiek ingeleverde Waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie, die worden gedoneerd aan de Voedselbank Kampen.
Het is een landelijke Lions actie die door Douwe Egberts wordt gesteund door onder meer alle donaties met 15% te verhogen.
Waardepunten, bij voorkeur gebundeld en geteld, kunnen van 23 november tot en met 9 januari worden ingeleverd op de volgende adressen:


Kampen
HEMA, Oudestraat 33-37
DA Bolwerk, Oudestraat 80
StadsWinkel, Oudestraat 116
Jumbo, Dr. Damstraat 15
Jumbo, Penningkruid 25
Jumbo, Industrieweg 12
CoopCompact, H. van Viandenstraat 12
Albert Heijn, Meeuwenweg 19
Albert Heijn, Lovinkstraat 20


IJsselmuiden

Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten, Burgemeester van Engelenweg 47
Plus, Drostenstraat 19
Boni, Goudplevier 105

Wilsum
Café IJsselzicht, Dorpsweg 50-A


Zalk
Restaurant de Oase, Kerkplein 3


Ook is het mogelijk om de waardepunten op te sturen naar DE-actie Lionsclub Kampen, Burgemeester van Engelenweg 47, 8271 AL IJsselmuiden.
 

november 2017

Op vrijdag 10 november werd de nieuwe koelauto ingezet om levensmiddelen op te halen die op "Dankdag" zijn ingezameld door de "Goedeherderkerk" en de Vrijgemaakte kerk in IJsselmuiden. Het leverde een volle auto op!!

Hartelijk dank voor de gulle gevers en hen die zich hebben ingezet om deze actie mogelijk te maken.


oktober 2017

"De ronde tafel van Kampen" sponsort de Voedselbank Kampen en schenkt een nieuwe koelauto.

Op zaterdag 28 oktober ontving de voorzitter van de Voedselbank Kampen de sleutels van een splinternieuwe koelauto uit handen van vertegenwoordigers van "De ronde tafel van Kampen" en garagebedrijf Wensink. Bij de feestelijke bijeenkomst waren ook een aantal vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig.

De feestelijke bijeenkomst werd extra opgeleukt met een prachtige taart.

Als klap op de vuurpijl sponsort garagebedrijf Wensink 4 jaar lang het reguliere onderhoud aan de auto; ook een prachtig gebaar dat zeer wordt gewaardeerd.

Vandaag werd bekend dat Carwash heeft aangeboden dat de koelauto een jaar lang gratis gewassen mag worden in hun wasstraat.

Het is fantastisch dat er zoveel betrokkenheid is vanuit de samenleving bij de Voedselbank.

Onderstaand een foto-impressie van de feestelijkheden:
september 2017

Ook was er media-aandacht voor de verhuizing en werden sponsoren middels een advertentie in "de Brug" bedankt. Ook willen wij de vele anonieme donateurs heel hartelijk bedanken voor hun ondersteuning!


Op woensdag 20 september hield de Voedselbank "open huis". De bijeenkomst werd goed bezocht door vrijwilligers en genodigden. Na het openingswoord door de voorzitter kreeg iedereen, onder het genot van een hapje en drankje, de gelegenheid het pand te bezichtigen..
Vanaf 11 september gaat de Voedselbank haar werkzaamheden uitvoeren vanuit IJsselmuiden. Vanaf die datum worden alle activiteiten verricht vanuit een voormalig schoolgebouw op de hoek Burgemeester van Engelenweg /  Erfgenamenstraat. Tegenover Erfgenamenstraat nr 64. Onderstaande foto's geven een indruk van de ruimten van het nieuwe onderkomen.

augustus 2017

Service apotheek de Wetering heeft Voedselbank Kampen een professionele EHBO-koffer geschonken.
Onze hartelijke dank hiervoor
juli 2017

Van Bakker Smit uit Kampen ontving de Voedselbank 32 taarten. Een gebaar dat zeer wordt gewaardeerd. Het is fijn als er een taart kan worden meegegeven aan klanten van de voedselbank wanneer zij iets extra feestelijks te vieren hebben.

juni 2017

Een dankbaar echtpaar dat onlangs 70 jaar was getrouwd heeft € 935,- gedoneerd aan de Voedselbank. Zij hebben aangegeven anoniem te willen blijven.

Wij van de Voedselbank zijn heel erg blij met deze gift!


Ook de Plus Supermarkt heeft aan de Voedselbank Kampen gedacht; bedankt voor jullie mooie voedselpakketten!

april 2017

Van Mode Mix  hebben we € 56,75 ontvangen. Dit bedrag kwam binnen door, in plaats van tasjes te betalen, dit geld in een bus te doen. Deze bus was bestemd voor de voedselbank.

LOKO ZINK en FIX BOUW, hebben de medewerkers van de voedselbank in het zonnetje willen zetten door ze een welverdiende BBQ aan te bieden.
Onze hartelijke dank !!

De jeugdvereniging van de Gereformeerde Gemeente, heeft een jeugdweekend gehad, de overgebleven levensmiddelen zijn geschonken aan de Voedselbank.

Heel mooi dat de jeugd ook hier haar verantwoordelijkheid neemt, bedankt !


Kinderen van de IRIS/ICHTHUS  scholen hebben voor de Pasen een inzameling gehouden, op de foto zie je tekeningen en 1 van de  18 kratten levensmiddelen.

Heel fijn, bedankt voor jullie inzetOMA Smikkel, heeft 18 dozen chocolade gedoneerd aan de Voedselbank
onze dank hiervoor


Een donateur die anoniem wil blijven heeft 25 paas-broden geschonken; de Voedselbank is er erg blij mee!


maart 2017

De kindergroep van de Goede Herder Kerk uit IJsselmuiden, heeft tijdens de kindermiddag op Biddag een inzameling gehouden tbv de Voedselbank. Behalve dit mooie pakket, zat er ook een enveloppe met € 30.= bij.CAH Vilentum Hogeschool, heeft via de Stichting Present, haar tijd beschikbaar gesteld om de bakkerij kratten grondig schoon te maken.

We zijn erg blij met deze praktische ondersteuning!Ook kleinere giften zijn van harte welkom ...........

Sandra van Dijk heeft al voor de 2e keer een pakketje gedoneerd.

Sandra, ....... namens de voedselbank BEDANKT!


januari 2017

De voedselbank bedankt de leden van de RONDE TAFEL en hun sponsoren voor hun organisatie en inzet t.b.v. het Pop Up Restaurant op 31 januari in de Stadsgehoorzaal. Ook de sponsoren en donateurs hartelijk bedankt. Door deze aktie is het mogelijk geworden een goede (occasion) koelauto aan te schaffen.

Ook de Kamper Michelinchef Dennis van den Beld en zijn helpers worden bedankt voor hun inzet; zij kookten voor de 85 gasten die elk € 100,= betaalden om mee te mogen doen.

Van de moslim vrouwenvereniging "Ladjna" ontving de Voedselbank Kampen diverse levensmiddelen. Hartelijk dank daarvoor.


december 2016

Op kerstavond werd er door vrijwilligers vanuit de Hervormde Kerk in "de Hoeksteen" (IJsselmuiden) een kerstdiner verzorgt voor zo'n 100 mensen. Het was een prachtige bijeenkomst en de genodigden hebben van een heerlijk diner genoten. Een prachtig initiatief!!

Daarnaast werden door hen nog 25 kratten met levensmiddelen geschonken aan de Voedselbank. Fantastisch!!Op 9 en 10 december was er een grote voedselinzamelingsactie bij de grote supermarkten in Kampen en IJsselmuiden. Deze actie, in samenwerking met RTV-Oost was een groot succes. Overal kocht het winkelend publiek wat extra eten en doneerde dat, na afgerekend te hebben bij de kassa, bij de tafels van de Voedselbank. Er werden ruim 11.000 artikelen ingezameld!

Alle gevers: van harte bedankt!!

Op 9 december heeft een afvaardiging van het bestuur, namens de Lionsclub Kampen, ruim 190 grote kaarsen geschonken aan de Voedselbank Kampen.

Vrijwilligster Mevr. Fenna van der Scheer heeft de kaarsen in ontvangst genomen. Alle vrijwilligers van de Voedselbank zijn druk met alle voorbereidingen voor de Kerst voedselpakketten voor de cliënten. De kaarsen zijn daar een mooie en welkome aanvulling in.

De Lionsclub Kampen voert de kaarsenactie uit in samenwerking met de Lionsclub Zwollerkerspel. 

Foto: Victor van Kooten en Fenna van der Scheer

5 december: Sinterklaasfeest

Van verschillende particulieren en verenigingen ontving de Voedselbank kadootjes om, namens Sinterklaas, door te geven aan de kinderen van de Voedselbank
november 2016

Met het Sinterklaas feest voor de deur ontving de Voedselbank deze week 138 kado's (ter waarde van € 1380,-), bestemd voor kinderen in de leeftijd van 4 - 12 jaar, van klanten van de voedselbank. Van één van initiatiefnemers (Irma Wessels van Hotel van Dijk) vernam Sinterklaas dat ook in 2017 dit initiatief een vervolg krijgt; de inzameling voor dit mooie doel wordt dan al weer voor de 5e keer in gang gezet.

Iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan deze actie: heel hartelijk bedankt !

Donderdag 17 november
Voedselbank vrijwilligers in het zonnetje gezet
.

Na een gezellig etentje van het gehele team van vrijwilligers van de Voedselbank Kampen krijgen ze een verrassing. Eén van de bestuursleden van de Vereniging van Vrijzinnigen te Kampen-Noordoostpolder aan de Vloeddijk (Levensbron) komt binnen met een grote bos rode rozen. 

Jannes Bosker, penningmeester, vertelt dat er een jubileum is te vieren. Al meer dan 5 jaar ondersteunt  de Vereniging van Vrijzinnigen de Voedselbank Kampen met een aanzienlijk bedrag. Gewoonlijk gebeurt dit slechts achter de schermen, alleen vanwege dit jubileum is het bestuur van mening dat het extra aandacht verdient.

Een financiële bijdrage is natuurlijk mooi en zinvol, maar zinloos als er niet een groep vrijwilligers is die de handen uit de mouwen steekt om eens per twee weken een groot aantal voedselpakketten samen te stellen. Pakketten bedoeld voor personen uit de gemeente die (even) niet in staat zijn zelf eten te kopen, maar wel één of meerdere monden te voeden hebben.

Met het uitdelen van een rode roos, met een dank- en ondersteunend woord, wil Jannes Bosker namens zijn Vereniging de dank uitspreken en de 40 vrijwilligers een hart onder de riem steken om dit zinvolle werk voort te zetten. En spreekt de wens uit dat in gezamenlijkheid nog jaren de hulp aan de behoeftige medemens kan worden ingevuld.

Dit kleine gebaar wordt met enthousiasme door de Voedselbank vrijwilligers in ontvangst genomen.


Vanwege "dankdag" ontving de Voedselbank een fruitschaal van Prisma (scholen voor speciaal onderwijs) in Kampen


Ook vanuit de "Goede Herder kerk) ontving de voedselbank vanwege Dankdag enkele dozen fruit, ingezameld door de jeugd.

Allen: BEDANKT!

Van Passage (christelijke maatschappelijke vrouwenvereniging) te Kampen namen medewerkers diverse levensmiddelen in ontvangst.


oktober 2016

Via de stichting Present hebben we hulp van diverse vrijwilligers gekregen met het schoonmaken van kratten. Allen hartelijk bedankt voor jullie inspanning!juni 2016

Leo Haverkamp spreekt zijn waardering uit en zet een aantal vrijwilligers van de voedselbank in het zonnetje met een mooie bos bloemen.
Haverkamp Optiek hartelijk dank voor dit gebaar. GOED GEZIEN!


Nadat  Floorever (woningstoffering) uit Kampen vorig jaar zeil ter beschikking stelde voor het magazijn ontving de Voedselbank afgelopen week een groot stuk zeil voor in de koeling. Deze keer kwam de gift van tapijthandel De Velde uit Kampen.

Via Pieter Zandt scholengemeenschap (afdeling Kampen) zijn deafgelopen week 19 kratten met boodschappen ingezameld en ingeleverd bij de Voedselbank.

Op zaterdag 11 juni ontvingen wij 34 kratten met levensmiddelen afkomstig van winkelend publiek van de BONI-supermarkt in IJsselmuiden.

Alle gevers: hartelijk bedankt voor het eten en voor de beschikbaar gestelde materialen!

mei 2016

Na vele jaren van trouwe dienst heeft Janny van Dijk op vrijdag 13 mei afscheid genomen als vrijwilliger bij de voedselbank.


Janny nogmaals dank voor al je inzet: het was geweldig!IIse van der Vegt heeft evenals vorig jaar een deel van haar verjaardagsgeld besteed voor de voedselbank; wij vinden dit geweldig. Dit keer heeft IIse chocolade gekocht en prachtig verpakt wij hebben dit inmiddels uitgegeven.


IIse nogmaals bedankt.


 

april 2016 

Dhr Baki heeft voor de mensen die bij de brooduitdeling komen 100 Turkse pizza's gebracht en deze zijn op 22 april uitgedeeld. De cliënten waren hier erg blij mee.  februari 2016

De Sprankel houdt aktie

Op 24 februari ontving de Voedselbank boodschappen  van "De Sprankel". De jeugd had een actie gehouden om te kijken wat er nog in de kast stond thuis. Al met al werd een mooi resultaat geboekt en wij zijn er blij mee!
Vrijwilligster VVB wint 1 minuut gratis winkelen bij Kruitvat

Op 3 februari 2016 om 8.30 uur mocht een medewerker van de voedselbank 1 minuut gratis winkelen bij het Kruidvat aan de Dr. Damstraat in Kampen.

Mieke, één van de vrijwilligers, wist artikelen met een totale waarde van € 264.= bij elkaar te krijgen in het winkelwagentje. Al met al een mooi resultaat. Binnenkort worden deze artikelen uitgedeeld aan klanten van de Voedselbank.

Bericht vanuit het bestuur

In het afgelopen jaar heeft de Voedselbank Kampen vanuit de Kamper samenleving veel ondersteuning gekregen, zowel in de vorm van goederen als ook financiële bijdragen. 
Bij donaties ontbreken (meestal) gegevens om u persoonlijk te kunnen bedanken. Daarom willen wij alle anonieme gevers langs deze weg bedanken voor uw betrokkenheid bij ons werk.
Tenslotte willen wij u erop attenderen, dat de VB Kampen een ANBI status heeft. U kunt uw bijdrage dan ook bij uw aangifte over 2015 als gift opvoeren.30 december 2015 

2000 oliebollen voor de Voedselbank

Op de op één na laatste dag van 2015 mochten de medewerkers van de Voedselbank 2000 oliebollen in ontvangst nemen op de Pieter Zandtschool. De jeugd van de Hersteld Hervormde Kerk had ze gebakken. Nog dezelfde dag werden deze heerlijke oliebollen uitgedeeld aan de klanten van de Voedselbank.

Jongelui: heel hartelijk bedankt!  

Basisschool Het Meerrijk uit Kampen verraste de Voedselbank met vele zakken speelgoed. Zeker in de maand december, met Sinterklaasfeest en Kerst, waarin we gul zijn met geschenken was dit speelgoed meer dan welkom. 


Van de Lions Club kreeg de Voedselbank kaarsen voor in de pakketten; fijn dat ook hieraan gedacht is met de Kerstdagen in het vooruitzicht.


18 december 2015

Almere College bakt voor Voedselbank

Vandaag ontving de Voedselbank van het Almere College een cheque t.w.v. € 1150,= Dit bedrag is het resultaat van een grote "bakactie" waarbij scholieren de door henzelf gebakken producten hebben verkocht t.b.v. de Voedselbank.

Een prachtige actie met een fantastisch resultaat. Allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet!

December 2015

Sinterklaas voor alle kinderen
 
Dekatel Telecom uit IJsselmuiden wilde graag dat alle kinderen een fijne Sinterklaas zouden hebben. Daarom werd er een actie bedacht om speelgoed in te zamelen voor de Voedselbank Kampen.  
Ze vroegen aan klanten in de regio Kampen/ IJsselmuiden om speelgoed in te leveren bij de balie van het bedrijf. De medewerkers van Dekatel hebben dit speelgoed schoongemaakt, ingepakt en afgeleverd bij de Voedselbank Kampen.  
Op donderdag 3 december was het zover en zijn er acht dozen met mooi ingepakte cadeautjes afgeleverd bij de voedselbank. 
Daarnaast waren er in samenwerking met het ’t Speelhuys ook al cadeaus voor de basisschoolkinderen op een eerder tijdstip afgeleverd. 
 
Vrijdag 4 december bij de uitdeling van de pakketten waren er veel blije gezichten. Een mooi lokaal initiatief van het IJsselmuidense telecombedrijf.
 


December 2015, Sinterklaasfeest

Ten behoeve van het Sinterklaasfeest ontving de Voedselbank bioscoopbonnen voor de jeugd.

Heel hartelijk bedankt voor dit gebaar, er zijn weer een mooi aantal kinderen blij gemaakt!


December 2015

Van voetbalvereniging Go Ahead ontving de voetselbank 30 voetballen voor de jeugd. Deze zullen nog in december hun weg vinden naar de kinderen.

Bedankt voor dit sportieve initiatief! 

December 2015

De Voedselbank en Rotary werken samen tegen laaggeletterdheid.

HET DICTEE van Kampen 2015 heeft € 1881,- opgebracht. Dit bedrag is in de week van de alfabetisering, begin september, overhandigd aan de voedselbank.

De opbrengst van HET DICTEE moet worden ingezet om mensen over te halen hun lees-en taalvaardigheden te vergroten. Verbetering van lezen-en schrijven is nodig om beter deel te kunnen nemen aan de maatschappij: geld pinnen, recepten lezen, straatnamen lezen, formulieren van de gemeente of UWV lezen en invullen enz.

De voedselbank verstrekt voedsel. Het verband tussen voedselverstrekking en lezen en schrijven was niet helder.

DE oplossing werd een recept. Een recept (lezen) voor een goede maaltijd in een tas van de Stichting Lezen en Schrijven wordt de deelnemers van de voedselbank binnenkort uitgereikt. In de tas zitten de ingrediënten voor de maaltijd. Op de achterkant van het recept wordt verwezen naar het Taalpunt in de bibliotheek. Daar kunnen mensen naar toe die iets aan hun beperkte vaardigheden op het gebied van lezen en schrijven willen doen, hulp krijgen van een taalcoach of naar les gaan. Deelname aan het taalcafé  is ook een mogelijkheid.

 Moeite hebben met lezen en schrijven is niet zo erg. Er niets aan doen is wat anders. Stap over je schaamte heen. Zij die de stap wel hebben gezet zeggen altijd: “Ik had het veel eerder moeten doen”.

Tot ziens op het Taalpunt in de bibliotheek.

 

 


“Groenstatus”  Voedselbank zorgt voor kwaliteit

De Voedselbank Kampen heeft onlangs een 8.3 gescoord voor Voedselveiligheid.

Tijdens de audit zijn o.a. beoordeeld: de registratie van de houdbaarheidsdatum, de koeling van transport tot en met uitgifte aan de klanten van de Voedselbank, als ook het structureren van hygiëne, zoals het schoonmaken van het gebouw, koelruimten, kratten, etc.

In het optimaliseren van al deze activiteiten is, door de vrijwilligers, veel tijd en energie gestopt. 

Een nog hogere score - dan de 8.3 - is eigenlijk niet mogelijk, want de Voedselbank zit in een oud, onhandig en te klein gebouw.

De Voedselbank Kampen verzorgt, elke veertien dagen, voor circa 180 huishoudens een voedsel pakket. 

Voor de continuïteit van de hulp zijn giften; in natura en/of in euro’s noodzakelijk.  Zie voor meer informatie de website van de Stichting Voedselbank Kampen.

       

September 2015

Alle kinderen van de Gereformeerde kerk te Wilsum hebben 1 Euro van de kerk gekregen i.v.m. het startweekend. Het thema was: "Delen in overvloed". Het was de bedoeling om van die ene Euro meer te maken; net zoals in het bijbelverhaal over de talenten.

Alle kinderen zijn heel druk geweest: lege flessen ophalen, cakejes maken en verkopen, glaswerk verzamelen, gras maaien, enz, enz.

Hierdoor werd een mooi geldbedrag bij elkaar gespaard. De leiding mocht namens de kinderen dit "talentengeld" aanbieden aan de Voedselbank. Het gaat om een een bedrag van 271,86

Alle kinderen die hebben meegedaan en ook de leiding van de kindernevendienst worden hiervoor heel hartelijk bedankt!!

9 juni 2015

Afgelopen week hebben scholieren van basisschool "Het Stroomdal"een actie gehouden voor de Voedselbank. Het leverde 16 goed gevulde kratten met boodschappen op.

Iedereen die hieraan heeft meegewerkt wordt hartelijk bedankt!

20 mei 2015

De 14 jarige Ilse van der Vegt uit Kampen was op 10 april j.l. jarig. Ze besloot om van een deel van het geld dat ze voor haar verjaardag kreeg speelgoed te kopen en dat te schenken aan de Voedselbank Kampen. 

Vandaag kwam ze, samen met haar moeder, het speelgoed brengen. De kado's bestaan uit: stoepkrijt, springtouwen, kralen, stuiterballen, frisbees enz.

Gerrie Spijkerboer en Alie Penninkhof namen de spullen in ontvangst. Ilse, heel hartelijk bedankt voor deze leuke kado's!!


13 maart 2015

Vanmorgen heeft Zwanet Kamphuis haar werk als bestuurslid van de voedselbank Kampen na zeven jaar overgedragen aan Greetje Gnodde. Greetje wordt vanuit het bestuur het nieuwe aanspreekpunt voor de kerken. Zij is te bereiken via het mailadres:

contact-met-kerken@voedselbank-kampen.nl 

Wij bedanken Zwanet voor haar inzet!

12 maart 2015

Vandaag werden 31 kisten met levensmiddelen opgehaald op het Ichtus College te Kampen. Diut was het resultaat van een prachtige actie van deze school!!

Hartelijk bedankt voor jullie inzet

11 maart 2015

Bij de inzamelingsactie "Voor een ander", georganiseerd door de knapenvereniging "Weest een Zegen" uit Grafhorst (Ned. Hervormde kerk), zijn 7 dozen met boodschappen ingezameld voor de Voedselbank Kampen.

Wij bedanken jullie hartelijk voor jullie inzet!

Kampen, 22 januari 2015.

*Voedselbank Kampen ontvangt voedselpakketten van RTV-Oost actie.*

RTV-Oost heeft in december 2014 een actie “Samen voor de Voedselbank” opgestart. Verenigingen, bedrijven en particulieren werd gevraagd, goederen in te zamelen ten behoeve van een 15 tal Voedselbanken in Overijssel.

Deze inzameling is een groot succes geworden. De Voedselbank Kampen mocht eind januari  een flinke hoeveelheid producten ophalen. De firma IJzerman uit Kampen heeft hiervoor kosteloos een vrachtauto beschikbaar gesteld. Vanwege de beperkte ruimte bij de Voedselbank Kampen bood Van Dijk Educatie tijdelijke opslagruimte aan.

Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor deze geweldige actie.